Niet te filmen

9200000040653395

 

Titel: Niet te filmen

Auteur: Sophie Kinsella

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 280

Bindwijze: Paperback

 

Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen. 

 Wat een gebeurtenis wel niet met je kan doen. Door deze gebeurtenis is het leven van Aundrey flink veranderd. Ze vermijdt al haar sociale contacten en draagt een zonnebril zodat ze niemand in de ogen hoeft aan te kijken en zit ze het liefst in het donker. Vreselijk idee lijkt mij, maar Aundrey kan niet meer zonder.

Mijn eerste indruk van het boek was dat die heel zielig moest zijn en vooral een heftig verhaal. Maar ik kon bij het lezen van de eerste pagina mijn lach al niet meer inhouden. Er zit zoveel humor in het boek ondanks dat het een rot situatie begeeft.

In het boek had ik heel de tijd de vraag wat er nou precies gebeurd is met Aundrey maar dat wordt niet duidelijk in het boek. Dit vond ik erg jammer want ik was hier echt super nieuwsgierig naar.

Door de fijne schrijfstijl van Sophia Kinsella kan je het boek lekker doorlezen. Het is een vrolijke, grappig maar ook wel zielig boek. Doordat Aundrey een video dagboek moet bij houden van haar psycholoog heb je ook stukjes in het boek dat geschreven is als een dialoog. Dat vind ik echt een super leuke toevoeging van het boek.

★★★

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *