Duizend stukjes van jou

duizend stukjes

 

Titel: Duizend stukjes van jou

Auteur:  Claudia Gray

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 333

Bindwijze: Softcover

 

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan… In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken… 

 

Wat een geweldige cover, dit is echt mijn mooiste cover in mijn boekenkast. Op de cover zie je 2 van de 3 dimensies waar Marguerite in terecht komt. Namelijk een futuristisch Londen waar de technologie al heel erg ontwikkeld is en een ouderwetse versie van Rusland waar Marguerite zelf een prinses is.

In het begin van het verhaal snapte ik er helemaal niks van. Dat kwam namelijk doordat je meteen in het verhaal zit en er al veel dingen zijn gebeurd. Ik vond dit erg ingewikkeld en dacht dat ik dingen over het hoofd had gelezen. Maar naarmate je meer las ging je steeds meer van het verhaal begrijpen en zat ik echt helemaal in het verhaal!

De schrijfstijl is erg fijn het is echt modern geschreven met woorden die we herkennen in ons dagelijkse gebruik. De schrijfstijl is ook erg vlot en daardoor kan je makkelijk doorlezen

 

Ik ben erg fan van dit boek geworden en raad het zeker aan! De romantiek, de spanning, de verschillende dimensies, ik vond het echt geweldig. Daarom is het echt nog een kwelling voor dat deel twee uitkomt (augustus 2016)!

★★★★

Delen

Eén reactie

  1. Vivian zegt:

    Ik vond dit zoooo’n tof boek! Echt een van mijn favorieten. O, en HOI! We waren afgelopen weekend samen bij de leesclubbijeenkomst met Esther Walraven en ik heb je gestalkt op Facebook dus nu weet ik dat je net als ik in Hoogvliet woont. En dat vind ik tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *