Het onmogelijke leven

het onmogelijke

 

Titel: Het onmogelijke leven

Auteur: Kate Scelsa

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 296

Bindwijze: Hardcover

 

De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is. SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken. JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn. 

 

Ik wil beginnen met de cover van het boek want die vind ik echt geweldig. Ik ben sowieso al erg een fan van de boekvoorkanten van Clavis. En ik vind dit boek ook echt weer een pareltje voor in mijn boekenkast!

Het boek heeft een sterke vrienden relatie als thema, je word eigenlijk een deel van Mira, Sebby en Jeremy’s groep. Het is echt alsof je met ze meedoet, mee afspreekt en problemen aan hoort. Hierdoor krijg je echt een band met de personages. Daarin tegen had ik wel moeite met het boek, dit kwam doordat het verhaal telkens veranderd van personage. Maar dat is echt iets dat per persoon verschild.

De personages hebben veel meegemaakt en daar krijg je steeds meer informatie over. Ik moet daarom ook zeggen dat het verhaal meer over vervelende dingen gaat dan dat het leuke dingen zijn. Maar nee, het is dan niet meteen een depressief verhaal.

De schrijfstijl is ook wel fijn. Het is een eigentijds verhaal waarin geen moeilijke woorden wordt gebruikt.

Ikzelf vond het boek zelf niet zo leuk of interessant. Het leuke wel aan het boek was, was dus de vriendschap die ze hadden en verder hou ik niet zo van de problemen die voor komen in het verhaal. Ik raad je aan om dit boek na een vrolijk boek te lezen en als je dit boek uit heb om daarna ook weer een gezellig boek te lezen.

★★★

Heb jij een andere mening over het boek? Laat het mij weten!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *