Het rampzalige verhaal van jou en mij

rampzalige

 

Titel: Het rampzalige verhaal van jou en mij

Auteur: Jess Rothenberg

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 313

Bindwijze: Paperback

 

Sterven aan een gebroken hart is nog maar het begin. Welkom in de eeuwigheid! Als Brie wordt gedumpt door Jacob betekent dat het einde van haar wereld. Letterlijk. Alleen is Brie nog niet klaar om onder de zoden te liggen en ze blijft als geest op aarde. Nu ze D&W is (Dood en Weg), komt Brie erachter dat liefde veel ingewikkelder is dan ze ooit had gedacht. In Half Moon Bay begint haar familie uit elkaar te vallen. Haar beste vriendin verbergt een geheim over Jacob en de waarheid achter zijn verraad. En dan is er Patrick, Brie’s mysterieuze nieuwe gids en collega-Verloren Ziel die misschien wel de sleutel tot haar eeuwige geluk in handen heeft. 

Soms koop je wel eens een boek puur uit nieuwsgierigheid. Dat had ik dus heel erg met dit boek. Ik kon hem heel goedkoop meenemen omdat er een boekhandel ging verhuizen en hierdoor een enorme sale had. Ik zie dit boek ook niet vaak voorbij komen wat ik helemaal niet snap want het boek is verrassend goed.

In het begin dacht ik dat het boek erg zielig was. Zeker omdat de hoofdpersoon van het verhaal overleden is en op een vreselijke manier. Maar al snel vond ik het boek meer grappig dan dat ik het zielig vond.

Het fijne aan het verhaal is dat je er meteen inzit en het niet meer weg kan leggen, wat ik echt heerlijk vind als ik lees. De schrijfstijl is ook erg makkelijk, geen moeilijke woorden en de woordkeuze is erg herkenbaar. Perfect dus!

Door de afwisselende gedeeltes van blijheid en verdriet heeft het boek zijn eigen sfeer gegeven over doodgaan en het hiernamaals. En over het einde wil ik maar 1 ding over kwijt : aaahhh!!!!

★★★★★

Delen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *