The 5th wave

the 5th waveTitel: The 5th wave

Acteurs: Chloë Grace Moretz, Alex Roe, Nick Robinson, Liev Schreiber,

Genre: Avontuurlijk, Spanning, Actie, Science Fiction

Jaar: 2016

Regisseur : J. Blakeson

 

 

De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf… 

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie (Chloë Grace Moretz) is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen.

Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man – ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen..

Op woensdag 27 januari ben ik naar de voorpremière geweest van ‘ The 5th wave’ in Amersfoort.

Ik had het boek begin januari gelezen en ik moest er eerst een beetje aan wennen, maar daarna zat ik er echt helemaal in. De film daarin tegen was meteen spannend.  Toen die afgelopen was kon ik wel gillen van blijdschap want ik was zo blij dat ze dichtbij het boek zijn gebleven. Tuurlijk waren er scenes aangepast maar ik heb mij daar totaal niet aan geërgerd.

Cloë Grace Moretz was een perfecte Cassie. Ik was al dol op haar acteerwerk en dat heeft ze ook weer bewezen in deze film. Ze heeft een goede mimiek en dat is iets wat ik erg kan waarderen van acteurs.

Maar in elke YA gerelateerde film zit natuurlijk ook een boycrush! In deze film wordt de rol vertolkt door Evan Walker (gespeeld door Alex Roe) en wat is hij toch jammie! Totaal niet verkeerd om naar te kijken.

De film is dus echt een aanrader! Spannend, avontuurlijk en met een vleugje liefde.

Hebben jullie hem al gezien of gaan jullie hem nog zien?

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *