De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

de bijzondere kinderen

 

Titel: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Auteur: Ransom Riggs

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 378

Bindwijze: Hardcover

 

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven… 

Lieve lezer, weet je die nachtmerries die je soms heb waarvan je de volgende dag vaak het gevoel heb dat duistere figuren van die nachtmerries naar je zitten te gluren? We kunnen hierop ‘ja’ antwoorden en weer gerust met de dag verder gaan want wij weten natuurlijk dat zulk soort monsters niet bestaan, maar er is altijd een kleine ongelukkige kans dat je een 16 jarige jongen bent genaamd Jacob want dan zit je namelijk zwaar in de problemen, dit maakt Jacob gelukkig niet saai, hij is een hele grappige, sarcastische jongen en een erg typische tiener die lekker zijn ouders kan tegenwerken maar ook die na een paar bladzijdes al je favoriete karakter wordt.

Wat er zo leuk is aan dit boek is dat je in een hele andere wereld wordt gezet maar toch ook weer de vertrouwde wereld die je zelf kent maar wat ook zo fantastisch is aan dit boek is dat je heel veel verschillende originele karakters heb wat het boek een ziel geeft vind ik persoonlijk. De schrijfstijl is niet zo moeilijk waardoor het boek snel uit te lezen is, gelukkig zijn er daarom ook meerdere delen om in verdwaald te raken!

Dit boek kan je zeker onder het kopje ‘speciaal’ zetten door de vele oude foto’s die goed combineren met het spannende verhaal van Jacob Portman niet te zwijgen over het feit dat dit boek leuk is voor elk persoon doordat er eigenlijk veel genres door elkaar gaan; humor, romantiek (maar ook weer niet te veel),mooie quotes, spanning en een beetje horror maar wees gerust lieve lezer, ik zal je beloven dat je die avond naar bed durft te gaan, hopelijk.

★★★★

Maar de grote vraag is: Durf jij mee te gaan in het mysterieuze verhaal van Jacob Portman?

Gast recensent Gillian Vos
Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *