Schuld

schuld

 

Titel: Schuld

Auteur: Mel Wallis de Vries

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein

Bladzijdes: 224

Bindwijze: Hardcover

 

Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE… Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Ik heb mij zwaar vergist in de boeken van Mel Wallis de Vries. Ik heb altijd gedacht dat de schrijfstijl en het verhaal meer geschikt was voor de wat jongere lezers. Maar na het lezen van de eerste hoofdstukken heb ik mijn mening meteen aangepast. Doordat ik altijd dacht dat Mel haar boeken voor 12/13 jarigen schreef, schrok ik enorm toen ik het boek las. Het was niet alleen voor 12/13 jarigen maar voor iedereen die van een spannende thriller houd.

Mel heeft een fijne schrijfstijl en gebruikt geen moeilijke woorden. Doordat het verhaal uit twee oogpunten wordt beschreven, wat ik zelf normaal heel verwarrend vind, is het in dit verhaal erg aanvullend. Doordat de moordenaar zijn gedachten ook verteld maakt het je alleen maar meer nieuwsgierig wie die persoon nu is.

De 3 moorden in het verhaal zijn erg heftig maar het is ook goed dat ze op deze manier laten zien dat niet altijd alles is wat het lijkt en dat je door kleine dingen iemands leven al overhoop kan gooien!

Doordat het boek alleen maar spannend is leest het lekker vlot weg en daardoor kan je het niet meer weg leggen.

★★★★★

Welk boek heb jij van Mel Wallis de Vries heb jij al gelezen? Of welke wil je nog lezen?

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *