Rood als bloed

rood-als-bloed

 

Titel: Rood als bloed

Auteur: Salla Simukka

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 204

Bindwijze: Hardcover

 

Het eerste deel van ‘de sneeuwwitje-trilogie’. Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. 

Ik had een totaal ander idee bij dit boek. Door de titel en de benaming van sneeuwwitje dacht ik echt dat het een soort nieuwere versie was van het ouderwetse verhaal. Ondanks deze verwachting heeft het verhaal weer alles goed gemaakt. Zeker na het zien van de cover, die is zo mooi! Ik hou er eigenlijk niet van dat ik mensen op de voorkant van het boek zie omdat ze vaak afwijken van de mensen die ik in mijn hoofd had. Maar toen ik deze cover zag en het verhaal begon te lezen was het meisje op de kaft ook echt mijn Lumikki.

Door de poëtische stukken erin maakt het dit boek nog mooier en ze maken het boek ook echt af. De schrijfstijl van Simukka is ook erg mooi. Het is niet moeilijk om te lezen maar wel erg duidelijk en ze kan goed spanning opbouwen.

Doordat je meteen begint te lezen in een spannend stuk van het verhaal maakt het je nieuwsgierig en had ik dat je meteen meer wil lezen. Dit bouwt steeds meer op naar het einde. Hierdoor kan je het boek echt niet meer weg leggen.

Ik vond de personages ook erg leuk, niet alleen Lumikki maar ook Elisa is een super leuk persoon. Ik moet wel erg wennen aan de vele andere namen die voor kwamen in het verhaal omdat het nou niet de namen zijn die je elke dag hoort.

Ondanks dat je totaal geen vergelijking ziet met het originele verhaal van sneeuwwitje, vind ik het wel even leuk te vertellen dat deze vergelijking toch een beetje terug komt in het einde van het boek. Maar dat moet je toch echt zelf lezen!

Ben zo benieuwd naar deel 2!

★★★★

Delen

Eén reactie

  1. Lieke zegt:

    Ik dacht eerst ook dat het een Sneeuwwitje hervertelling zou zijn, maar dat was het echt totaal niet! Toch erg genoten van dit boek, was best spannend ;3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *