Val

val

Titel: Val

Auteur: Cis Meijer

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Hardcover

 

Na de zomer zou Liv naar dezelfde highschool gaan als haar urban climbing- en hartsvriendin Sofia in New York. Maar terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste telefoongesprek eindigt in ruzie. Dan ontvangt ze van Sofia een appje: HET SPIJT ME. ALLES KOMT GOED! Een dag later bereikt Liv het afschuwelijke nieuws dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het echt een ongeluk? Liv besluit toch naar New York te vertrekken, urban climbing-stad bij uitstek. Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de waarheid achter Sofia’s verdwijning. 

Het spannende verhaal over 2 vriendinnen (Liv en Sofia) waarvan Sofia opeens overlijd houd je echt bezig. Je wordt net zo nieuwsgierig als liv over wat er nou echt gebeurd is met Sofia.

Het verhaal word uit 2 oogpunten geschreven. Je ziet het uit het oogpunt van Liv en ook uit het oogpunt van Sofia. Alleen leef je met Liv mee in het heden en met Sofia in het verleden. Maar ondanks dat de verhalen door elkaar worden verteld is het niet vervelend om te lezen.

Het boek heeft ook een fijne schrijfstijl. Er komen geen moeilijke woorden in voor en hierdoor kan je het boek vlot doorlezen. Maar doordat het onderwerp urban climbing nog niet eerder in een boek is verschenen, maakt het verhaal het nog origineler.

Ik vind het boek echt een aanrader als je van spanning houd! En geloof mij het einde is ook erg verassend!

★★★

Als je een berichtje krijgt van een vriendin en je de volgende dag te horen krijgt dat ze dood is. Wat zou jij dan doen?

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *