Boekenclub / Presentatie Buddy Tegenbosch

 

Wie is Buddy Tegenbosch?

Buddy Tegenbosch wordt in 1975 in Eindhoven geboren. In 1993 doet hij eindexamen en buddygaat hij naar de Sportacademie die hij in vier jaar afrondt, waarna hij besluit om niet gymleraar, maar piloot te worden. Hij volgt zijn luchtvaartopleiding aan de Nationale Luchtvaartschool. Sinds 2000 is hij werkzaam als piloot bij Lufthansa in Duitsland.

En Buddy schrijft! Zijn eerste jeugdroman, getiteld Pokerface is nu te koop. Oog om oog, zijn tweede boek, kwam op 18 oktober van dit jaar uit.

Oog om oog en Pokerface zijn verschenen bij uitgeverij VanGoor, onderdeel van Unieboek/Het Spectrum. Verder werkt Buddy mee aan PLOT26, een nieuwe, 100% digitale en interactieve lesmethode Nederlands. Werk je in het onderwijs? Kijk dan even op hun website. Het is meer dan de moeite waard!

Bron: www.buddytegenbosch.nl

Ik was aanwezig bij een super leuke bijeenkomst over het nieuwe boek van Buddy Tegenbosch Oog om Oog. 

IMG_4559

Dit werd gehouden in Donner in Rotterdam op een hele speciale plek van de boekhandel namelijk de kluis!

IMG_4552IMG_4553

Alle mensen die aanwezig waren hadden het boek al gelezen dus was het extra leuk om erover te praten. Er werden vele goede en leuke vragen gesteld.

Hier zijn een paar vragen:

Zijn de personen in je boek gebaseerd op mensen in je omgeving?

Nee, de personen zijn meer gebaseerd op wat ik hoor en zie om mij heen, op televisie bijvoorbeeld. Totaal niet op mensen die ik echt ken.

Schrijf je met de lezer (doelgroep) in je achterhoofd?

Ik heb hier wel over nagedacht. Ik wou het anders hebben dan Pokerface (12+). Daarom ben ik wel begonnen met in mijn gedachten studenten. Maar aan de andere kant denk ik bij het schrijven niet na welke mensen het boek moeten gaan lezen.

Wat is jou favoriete stuk uit het boek?

Het stuk dat Ivar de cafetaria in komt. En vooral de inleiding van het boek!

Waarom zou iedereen jou boek moeten lezen?

Er zijn weinig young adult boeken die geschreven zijn door Nederlandse schrijvers. En dit boek is echt geschreven voor meisjes maar ook voor jongens. En het kan boek is erg realistisch.

Na de vele vragen mochten we onze boeken signeren en we gingen met zijn allen op de foto.

IMG_4561IMG_4565

Lees ook mijn recensie over Oog om oog!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *