Oog om oog

9200000045871703

Titel: Oog om oog

Auteur: Buddy Tegenbosch

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Paperback

 

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren. Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen. 

Wat een spannend boek! Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik het boek gelezen heb maar hij staat nog goed in mijn geheugen gegrift. Ik had dit boek ook erg snel uit! Dit kwam vooral omdat, het een echt goed waargebeurd verhaal is. Het eerste gedeelte lees je vooral het verleden en het nu van JJ wat erg leuk en interessant is. Maar het 2de deel is echt, wauw, de spanningen lopen op en je ben niet meer weg te slaan van je boek.

Buddy Tegenbosch heeft een fijne schrijfstijl. Hier en daar een paar termen die je of toevallig weet of je even aan iemand in de buurt kan vragen (thanks pa). Verder vind ik de schrijfstijl erg lijken op Helen Vreeswijk en hierdoor komt Buddy Tegenbosch op een mooie 2de plek van mijn favoriete Nederlandse schrijvers.

Wat ik erg leuk vond aan het boek was dat je ook het verleden van JJ kon lezen. Hierdoor krijg je veel informatie over waarom JJ zo is en waarom die zo doet in het 2de gedeelte van het verhaal.

Dit is het tweede boek geschreven door Buddy Tegenbosch. Het eerste boek vond ik echt een goed boek voor de leeftijd 10/14 jaar. Maar dit boek ik echt young adult waardig!

Spanning! Drama! Humor !Een origineel boek dat iedere young adult fan moet lezen !

★★★★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *