Geek girl 1

geek girl

Titel: Geek girl

Auteur: Holly Smale

Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Paperback

 

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’ Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was? 

 Stapje voor stapje krijg je het belangrijkste moment mee van Harriet. Van een Geek die allemaal nutteloze weetjes weet, tot een meisje die in Rusland in een van de grootste modeshows loopt. Maar gelukkig nog wel lekker zichzelf blijft.

Toen ik begon aan dit boek zag ik al meteen herkenning. En toen ik de eerste hoofdstukken had gelezen was ik al helemaal fan van Harriet. Wat een geweldig kind is dat. De manier van hoe zij denkt is echt geweldig. De vele weetjes, de nonchalante houding en de grappige opmerkingen maken dit boek zo leuk.

Holly Smale heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Geen moeilijke woorden en veel herkenningspunten. Dit verhaal heb je dus echt zo uit. En nog leuker aan dit boek is dat het meerdere delen heeft !!!!!

Ook heb ik Holly Smale ontmoet, je kunt een interview lezen bij evenementen!

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *