Interview met Holly Smale

Holly Smale was in Nederland en ik heb haar ontmoet!!!

 

 

Foto 24-09-15 17 24 53

 

Ik heb voor jullie een klein interview gehouden met Holly.

Hoe vindt je Nederland tot nu toe?

Oh ik hou ervan, ik kwam hier gisteren al aan rond lunch tijd, dus ik ben hier pas een dag maar het is fantastisch, het is prachtig en iedereen is super aardig en vriendelijk, dus ja ik kom zeker terug want 3 dagen is niet lang genoeg.

Hoe kom je op het idee van ‘Geek girl’?

Um, okay, dus ik was bezig met het schrijven met een boek voor volwassenen en mijn vriend zei: ‘waarom schrijf je niet eens over de tijd toen jij een tiener model was?’ en ik wilde dat niet want ik was er niet echt geïnteresseerd erin, maar ik beloofde om het te proberen, dus ik ging er voor zitten en ik schreef ‘mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek’ en ik kreeg een ideetje in mijn hoofd, ik realiseerde me dat ik een verhaal wilde schrijven over wat het is om een geek girl te zijn en hoe het echt is om een buitenbeentje te zijn, die graag net alsof wilt doen, en alles daarvoor over heeft, en die problemen had op school zoals gepest worden en die dolgraag een transformatie wilde, zoals ik was in school, ik was erg ‘geeky’ en onpopulair en ik worstelde, dus ja, dat was mijn inspiratie.

Wanneer ben je begonnen met schrijven?

Ik begon met schrijven op kerst, kerstavond 2008, dus het is een lange tijd geweest, jaren en jaren was ik bezig met het schrijven met Harriet’s verhaal, dus ze voelt als mijn familie nu.

Wie is je favoriete karakter uit het boek?

Harriet is mijn favoriete karakter en ik ken haar zo goed, ik ken haar van top tot teen en ik denk dat ondanks dat ze erg vervelend kan zijn, te happig en dat ze enorm veel fouten heeft, is ze nog steeds een goed persoon, ze probeert super hard, ze heeft veel moed en ze is een dapper meisje, ze is avontuurlijk, onafhankelijk en ik vind dat ze erg vriendelijk is, dat zijn een paar dingen waarom ik enorm van haar hou, ik hou van alle karakters maar Harriet is mijn favoriet.

Is het boek dus gebaseerd op jou ?

Het was geïnspireerd door het feit dat ik vroeger een model was toen ik een tiener was en ook door het feit dat ik erg geeky was en ook dat ik enorm gepest was op school maar ik gebruikte die ervaringen  als benzine voor mijn inspiratie en mijn fantasie voor het verhaal, ze zijn niet allemaal over wat er gebeurde in de 6 boeken maar ik probeer te gebruiken hoe het voelt en om te weten wat de mode industrie  inhoud en hoe je die emoties in een fictie veranderd, losjes gebaseerd op het originele verhaal wat er met mij is gebeurd en vanaf dat punt is het fictie.

Wat is jouw favoriete boek eigenlijk?

Mijn favoriete boek is ‘to kill a mockingbird’ geschreven door Harper Lee, het is erg onorigineel om dat te zeggen maar ik vind gewoon dat ze enorm goed schrijft en ik hou ook van het boek ‘life after life’ door Kate Atkinson, dus dat is ook een enorme  favoriete van mij.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die het boek ‘Geek girl’ nog niet gelezen hebben?

Ga het gelijk lezen! Het is het beste boek ooit, nee wat ik probeer te zeggen is, dat in het boek veel onderwerpen zijn waarvan je kan houden, ongeacht de persoon die je bent, of je populair ben of geeky, ongeacht je van mode houd of haat, of je van school houd of niet, er is altijd iets waarvan je kan genieten, ik heb geprobeerd om het komedies te maken dus hopelijk vind je het tenminste grappig of zelfs  als het iets is waar je niet enorm van houd, dus ga het gelijk lezen!

Foto 24-09-15 17 25 01

En gaan jullie nu allemaal Geek girl lezen?

Ik raad hem zeker aan!

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *