Waar het licht is

 

Titel: Wwaar het licht isaar het licht is

Auteur: Jennifer Niven

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 365

Bindwijze: Paperback

 

 

 

Theodore Finch wil een einde aan zijn leven maken. ‘Ik ben kapot en geen mens die me kan maken.’ Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus. ‘In dat ogenblik dat onze auto zich door de vangrail boorde stierven mijn woorden ook.’

Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school – vanaf dat moment begint hun verhaal. Alleen samen kunnen ze zichzelf zijn…

Ik stuur een sms naar Violet: ‘Jij bent alle kleuren ineen, op volle sterkte.’Je bent echt geschift, Finch. Maar dat is het liefste wat er ooit tegen me is gezegd.’

Maar naarmate Violets wereld groeit, begint die van Finch te krimpen. Hoe ver zal Violet gaan om de jongen van wie ze is gaan houden te redden?

 

Toen ik het boek voor het eerst zag dacht ik dat het een heel vrolijk boek was maar door de titel ging ik twijfelen. Toen ik de achterkant van het boek wou lezen zag ik dat daar niet heel veel informatie opstond en merkte ik dat het inderdaad niet het vrolijke boek ik waar ik eerst aan dacht. Maar ondanks dat het maar een kleine samenvatting was werd ik toch nieuwsgierig hoe de relatie zich zou vorderen. Ik denk dat het boek wel een tranentrekker is door de titel en ook wel de achterkant van het boek.

Ik merk dat ik er wel heel erg moet inkomen. Het begint al meteen heftig! Het verhaal van violet maakte mij nieuwsgierig om verder te lezen maar dat was het ook echt. Ik vind Finch maar beetje apart. Het is heel lief van hem dat hij violet wil helpen maar dit is wel heel erg ‘Stalkerig’ manier. Ik ben al ver over de helft en vind hem tot nu toe nog niet zo heel erg speciaal. Ik hoop dat ik mijn zakdoekjes later nog echt kan gebruiken maar tot nu toe moet heb ik ze nog echt niet nodig. Verder vind ik het wel makkelijk om te lezen want de schrijfstijl is er fijn.

De laatste hoofdstukken hebben mijn echt geraakt! Ik was erg teleurgesteld toen ik hem aan het lezen was maar het einde heeft het echt helemaal goed gemaakt. Het einde had ik ook niet verwacht ik had toch nog een hoop op een happy end doordat Finch na mijn idee steeds vrolijker en levendiger werd door zijn relatie met Violet. Dit blijkt maar weer dat het leven zo onvoorspelbaar is. Ik raad dit boek zeker aan om te lezen omdat het verhaal erg indrukwekkend is en dan natuurlijk tot het einde en mocht je moeite hebben met het begin blijf alsjeblieft doorlezen tot het einde !!!!!

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *