De stalker

 

de stalker

Titel: De stalker

Auteur: Helen Vreeswijk

Uitgeverij: Best of Ya

Bindwijze: Paperback

Bladzijdes: 365

 

 

Leonie ziet er leuk uit, ze heeft een vaste vriend. Haar leven loopt op rolletjes, tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Aanvankelijk denkt ze dat het een dwaze grap is van enkele vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

 Allereerst wil ik even zeggen dat Helen Vreeswijk mijn favoriete schrijfster is! Haar schrijfstijl is zo fijn dat je zo door het boek heen bent. Ze gebruikt ook geen moeilijke woorden wat ik juist heel fijn vind vanwege mijn dyslexie.

Het boek begint met een gewoon meisje die een gewoon leventje leid, maar niet al te lang als ze opeens word gestalked. Vanaf dat moment wordt het echt spannend. Er worden pakjes bij haar afgeleverd die vreselijk zijn.

Je kan het boek niet wegleggen omdat je wil weten door wie Leonie gestalked wordt. En geloof mij maar je weet echt niet door wie Leonie gestalked wordt tot de laatste hoofdstukken.

Het verbazingwekkende van Helen der boeken is, dat het allemaal waargebeurd is maar dat alleen de namen veranderd zijn. Ik schrik telkens weer van het feit dat dit gewoon bij iedereen kan gebeuren.

Ik vond het boek echt heel spannend. In mijn hoofd was ik helemaal aan het bedenken wie het zou zijn en na al mijn eigen theorieën had ik toch wel gelijk !

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *