Boy 7

Titel: Boy 7  boy-7

Auteur: Mirjam Mous

Bladzijdes: 284

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,00

Uitgeverij: Best of Ya

 

 

Het gaat over een jongen die bijkomt in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: ‘’Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie’’. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid. Mijn ogen dwaalden langs de spiegel die boven de wastafel hing. Ik ving een flits op van een jongen met blond haar dat alle kanten uit piekte. Met een schokje besefte ik dat het mijn eigen spiegelbeeld was. Is er iets? vroeg Lara. En of er iets was! Ik had mezelf niet herkend.

Het verhaal is erg fijn om te lezen. Dit omdat het korte hoofdstukken heeft. Het begint al erg spannend doordat je even veel weet als de hoofdpersoon (heel weinig dus). Je beleeft het verhaal echt met boy mee, je voelt zijn frustratie heel erg in dit boek. Het is ook zo met Boy 7 dat als je steeds maar een hoofdstuk verder leest je weer iets te weten komt, dit is erg verslavend en daardoor kan je het boek moeilijk weg leggen.

Het idee van het boek is ook heel gaaf. Dit zou echt iets kunnen zijn dat in de toekomst voor zou komen. Best een eng idee eigenlijk !

Dit was mijn eerste boek van Mirjam Mous en ik moet zeggen dat haar schrijfstijl mij wel bevalt. Het gaf mij geen moeite om door dit boek heen te komen. Ik ben daarom ook zeker van plan om meer van Mirjam te lezen!

Ik vond het zeker de moeite waard! Ik het met veel plezier het boek gelezen!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *