54 minuten

54-min

 

Titel: 54 minuten

Auteur: Marieke Nijkamp

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Softcover

 

 

10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.

10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.

10:03 De auladeuren gaan niet open.

10:05 Iemand begint te schieten.

Wauw! wat een heftig boek! Nadat je in het eerste hoofdstuk wordt voorgesteld aan de hoofdpersonen volgt de rest van de hoofdstukken als een emotionele achtbaan. Dit boek heeft zoveel emoties bij mij losgemaakt, verdriet, woede, wanhoop etc. Ik zat zo in het verhaal dat ik het heel moeilijk kon wegleggen.

Er zijn meerdere perspectieven in het verhaal, hierdoor kan het boek in het begin erg verwarrend zijn maar het is echt een toevoeging aan het verhaal, want doordat het verhaal door verschillende ogen wordt gezien en verteld leef je mee met alle karakters en de verschillende emoties want iedereen beleeft de 54 minuten anders.

Marieke heeft een heel fijne schrijfstijl, ondanks dat je het boek leest uit verschillende oogpunten en dat het erg verwarrend kan zijn is het erg duidelijk geschreven en wen je daardoor snel. Het is zo mega spannend omdat je het vandaag de dag ook vaak hoort op het nieuws dat zoiets gebeurd en het nu beschreven is in een boek wat je niet weg kan leggen omdat je wil weten wat er allemaal gebeurd.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *