Er zullen geen helden zijn

er zullen

 

Titel: Er zullen geen helden zijn

Auteur: Anna Seidl

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 239

Bindwijze: Hardcover

 

Het zou een doordeweekse schooldag worden voor de vijftienjarige Miriam. Maar in de pauze hoort ze een schot. Eerst begrijpt niemand wat er gebeurt, dan slaat de paniek toe. Een leerling van de school is in het wilde weg om zich heen aan het schieten. Miriam houdt zich met haar vriendin Joanne schuil in de toiletten, tot ze haar vriendje Tobi zwaargewond ziet liggen. Ze wil hem helpen, maar de angst verlamt haar. En dan staat Miriam oog in oog met de dolle schutter. 

 

Wat vond ik dit een heftig verhaal zeg. Dit is zeker niet het verhaal wat je nog even gaat lezen voor je gaat slapen. Het is zo’n realistisch verhaal dat je er niet om heen kan omdat het nog steeds gebeurd in de wereld. Het kan vandaag of morgen gewoon weer op het nieuws verschijnen.Ik heb daarom ook zo’n medelijden met de hoofdpersoon die dit allemaal heeft moeten meemaken. Dit boek vind ik ook staan voor alle mensen die dit ook hebben meegemaakt. Ik vind Miriam wel echt een super lief meisje. Ondanks dat ze zoveel heeft meegemaakt denkt ze alleen nog maar aan haar vrienden.

Het boek heeft een fijne schrijfstijl en je kan het boek aan een stuk door lezen. Geen moeilijke woorden, wat ik persoonlijk altijd erg waardeer. En de cover, tsja ik hou gewoon altijd van de covers van Clavis en daarom is ook deze cover weer een pareltje. Het verhaal is opgebouwd uit 2 tijdlijnen. 1tje van nu in het heden en 1tje in het verleden(voor het schietincident) dit staat duidelijk aangegeven in het boek en is totaal niet storend maar juist een goede toevoeging aan het boek.

Ik heb af en toe toch echt mijn tranen moeten inhouden. Het thema rouwen wordt hier goed in beeld gebracht en is de centrale lijn in het boek.

Al met al vond ik het echt een goed boek en raad hem zeker aan om hem te lezen! (maar dus niet voor het slapen gaan :p )

★★★

Wat is het met meest heftigste boek dat jullie ooit hebben gelezen?

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *