Strandwacht

 

strandwacht

Titel: Strandwacht

Auteur: Mariëtte Middelbeek

Uitgeverij: Marmer

Bladzijdes: 167

Bindwijze: Paperback

 

Anne en Emma zijn met hun ouders op vakantie op een Zuid-Franse camping. Hoewel ze een tweeling zijn en qua uiterlijk erg op elkaar lijken, is dat vanbinnen helemaal niet zo. Emma is de vlotste van de twee, maakt makkelijk contact en heeft al snel een vriendje. Anne heeft zich voorgenomen ook te zoenen deze vakantie, maar verder dan de praatgrage en irritante Pascal komt ze niet. Anne en Emma sluiten zich aan bij het animatieteam en doen mee met allerlei leuke activiteiten. Als ze Simone, een van de begeleiders, willen verrassen met een blind date, lijkt dat een perfect idee. Maar op de avond van de date gaat er iets gruwelijk mis. 

 

Een leuk zomerboekje! Zeker als je zelf niet op vakantie geweest bent, maar door dit boek toch een beetje in Frankrijk bent geweest. Het avontuur van Anne en Emma neemt je mee naar het leventje van 2 doodgewone tieners die op vakantie gaan met hun ouders. Ze maken snel vrienden. Als ze op het idee komen om Simone (de animatieleidster) te koppelen aan Bob (de strandwacht) gaat het mis. Simone is niet komen opdagen en nergens meer te vinden….

Door de makkelijke schrijfstijl van Mariette Middelbeek heb je het boekje zo uit, ook omdat het niet zo veel bladzijdes bevat 😉 een leuk boekje voor tussendoor. Ondanks dat ik vind dat het geschreven is voor de wat jongere lezers onder ons, kon ik veel oude herinneringen ophalen door dit boekje. En ik moet toegeven het einde was wel echt spannend!

Waar ging jij dit jaar naar toe op vakantie?

★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *