Dwaaleiland

9789000346295_Dwaaleiland_voor_web

Titel: Dwaaleiland

Auteur: Melissa De La Cruz

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 248

Bindwijze: Paperback

 

 

 

Er was eens……

Cruella de Ville, De boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent… iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.

 

Yes, Yes, Yes Disney! Een YA boek over Disney! Blijer kan je mij niet maken !

Toen ik hoorde dat dit boek kwam, zat ik de dagen af te tellen. Ik moest deze lezen. De kaft was van WOW, echt Disney! En toen ik de achterkant van het boek las was ik meteen verkocht. Toen ik thuis kwam moest ik ook echt gelijk beginnen met het boek.

Tijdens de eerste hoofdstukken was de grootste verhaal lijn al bekend. De schurken hadden kinderen gekregen. Helaas weet je alleen niet wie met wie. De kinderen willen in de voetstappen van hun ouders treden en zo hun ouders trots maken. Vooral de dochter van Malafide. Haar naam is Mal en zij wil echt bewijzen dat ze net zo slecht is als haar moeder. Ze gaat opzoek naar de staf van haar moeder die kwijt is geraakt toen ze werden verbannen naar dwaaleiland. Evie de dochter van de boze koningin, Carlos de zoon van Cruella de Vil en Jay de zoon van Jafar, besluiten om met Mal mee te gaan. Maar dan wel om hun eigen slag er in te slaan.

Het boek is fijn geschreven en geeft je een heerlijk Disneygevoel. Het wordt uit 2 oogpunten geschreven, die van de slechteriken maar ook die van de goede karakters van Disney. Hierdoor krijgen je van alle bekende karakters hun verhaal mee. Echt een aanrader!

En het leuke is dat je na het boek de film kan gaan kijken want dat is een geweldig deel 2!

★★★★

19 September op Disneychannel !

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *